На ТОТ Луганщини росіяни шукають військових і родичів українських силовиків - Генштаб

На ТОТ Луганщини росіяни шукають військових і родичів українських силовиків - Генштаб

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Луганської області представники Росгвардії та російської поліції шукають серед місцевого населення військових або родичів працівників українських силових структур.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"До Мілового, що в тимчасово окупованій Луганські області, прибув підрозділ російських карателів з Росгвардії та співробітників поліції з Московської області. Вони перевіряють документи місцевого населення, виявляють колишніх українських громадян, насамперед військовослужбовців, а також тих, хто має родичів в українських силових структурах. Якщо окупанти, приходячи до квартири, не застали вдома господарів, то повертаються вночі і грабують квартиру", - сказав Ковальов.

За його словами, у тимчасово окупованому Токмаку на Запоріжжі російські загарбники проводять тотальні обшуки у житлових та нежитлових приміщеннях. "Як повідомляють наші джерела, окупанти шукають місця виготовлення та зберігання вибухових речовин", - зазначив речник.

Читайте також: На Луганщині загарбники формують евакуаційні списки колаборантів

Крім того, за його словами, російські військові, які зазнають великих втрат, продовжують захоплювати цивільні об’єкти на ТОТ та облаштовувати там госпіталі. Зокрема, на Херсонщині у головному офісі колишнього елеватора ворог облаштував польовий шпиталь, у якому зараз проходять лікування до 50 поранених загарбників.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 21 листопада 2023 року ліквідували близько 319 тисяч 820 російських загарбників.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-