У центрі Львова під акомпанемент фортепіано звучали пісні Майдану

У центрі Львова під акомпанемент фортепіано звучали пісні Майдану

Фото
Укрінформ
У Львові біля пам’ятника Шевченку відбувся мистецький перформанс «Майдан. 10 річниця початку Революції гідності». Під час заходу під фортепіано звучали всім знайомі пісні, а учасники ділилися спогадами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мої спогади десятилітньої давнини про те, що в той момент ми відірвалися від «руского міра». Це був складний процес. Він почався з того, що нам, українським націоналістам, борцям за свободу, правду і гідність, довелося докласти зусиль, щоб переконати суспільство та друзів, що червоно-чорний прапор – це символ боротьби, а ми є нащадками великих лицарів визвольних змагань ХХ століття. Ми перемогли на Майдані і зараз ми знімаємо імперську символіку з наших міст. Але я думаю про ціну. Ми маємо бути гідними наших Героїв, чия кров проливалася на Майдані, в АТО та зараз на українському фронті», - сказав учасник Революції гідності Володимир Лазор.

У центрі Львова під акомпанемент фортепіано звучали пісні Майдану / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Під час акції «Майдан. 10 річниця початку Революції гідності» біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові усі присутні змогли знову відчути дух Майдану, що панував 10 років тому. Виконавець Shumei на фортепіано виконав пісні, що лунали зі сцен Майдану у Львові та Києві. А мешканці та гості міста підспівували всім відомі мотиви. Наприкінці заходу усі спільно виконали Державний Гімн України.

Читайте також: Українці 10 років тому провели свій перший контрнаступ - Зеленський про Революцію Гідності

Опісля учасники перформансу переглянули фільм про події часів Революції гідності: від початку мирних протестів до побиття студентів силовиками.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Львові відбулася акція «Ангели пам’яті», під час якої школярі принесли до меморіалу Героїв Небесної сотні паперових ангеликів, які символізують пам'ять про всіх загиблих за гідність і свободу українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-