На Луганщині загарбники формують евакуаційні списки колаборантів

На Луганщині загарбники формують евакуаційні списки колаборантів

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Луганської області росіяни формують евакуаційні списки колаборантів, проте до них не потрапили навіть керівники комунальних установ міст.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

У Сєвєродонецьку та в інших тимчасово захоплених населених пунктах Луганщини загарбники за командою згори оновлюють евакуаційні списки колаборантів. Кількість місць у них постійно змінюється, тому, як зазначили в ОВА, "кожного разу, аби туди потрапити, потрібно доводити вірність ідеалам так званої “лнр”.

Читайте також: Ідентифікували двох бойовиків «ЛНР», які розстріляли письменника Вакуленка

“Останній список виявився найкоротшим за увесь час – до нього не увійшли навіть керівники комунальних установ міста. Обіцянок та гарантій безпеки колаборантам росіяни дають дедалі менше. Як і соціальних гарантій”, - зауважили в ОВА.

У Лисичанську відмовляються приймати документи на надання пільг для придбання вугілля. За інформацією ОВА, декілька місяців люди щодня намагаються добитися оформлення цієї послуги – надавачі очікують дозволу від загарбників. Крім цього, Лисичанськ другу зиму залишається без централізованого опалення. Розв'язують ці проблеми містяни власним коштом.

Читайте також: У Луганську підірвали ексначальника «народної міліції ЛНР»

Через погодні умови на деяких ділянках росіяни зменшують використання броньованої техніки, підкреслили в ОВА.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, кількість обстрілів по позиціях Сил оборони та населених пунктах залишається стабільно великою. Росіяни завдавали ударів по Невському й Білогорівці, безрезультатно спробували просунутися в Серебрянському лісі – на межі Луганщини і Донеччини, а саме - північніше Серебрянки.

Читайте також: Колаборантів з ТОТ росіяни відправляють на навчання до Сибіру - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині росіяни вимагають від першокурсників закладів професійної освіти відмітку про взяття на військовий облік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-