У Луцьку під польським консульством протестують українські перевізники

У Луцьку під польським консульством протестують українські перевізники

Укрінформ
У Луцьку під Генеральним консульством Республіки Польща українські перевізники та водії зібралися на акцію протесту з вимогою припинити страйк польських перевізників і блокаду трьох пунктів пропуску.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

“17 листопада під Генеральним консульством Республіки Польща у Луцьку українські перевізники і водії зібралися на акцію протесту із вимогою припинити страйк польських перевізників”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що акція протесту почалася о 12:00.

Читайте також: На виїзд із Польщі останні кілька днів чекають до 2500 вантажівок - прикордонники

За словами учасника акції, заручниками ситуації стали водії, у яких уже закінчуються запаси води та їжі. Більшість з них стоять на узбіччях без доступу до туалету і душу, паркінги вже давно не мають вільних місць.

Протестувальники збирають підписи під офіційним зверненням до генерального консула Республіки Польща у Луцьку Славоміра Місяка з вимогою вплинути на ситуацію, що склалася на кордоні через страйк польських перевізників, який триває з 6 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада польські перевізники почали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні між Польщею й Україною: “Корчова-Краківець”, “Гребенне-Рава Руська”, “Дорогуськ-Ягодин”.

Читайте також: Блокада кордону: на Закарпатті збільшилися черги вантажівок на словацькому напрямку

Організатор протесту поблизу ПП “Корчова-Краківець” Томаш Борковський заявив, що блокуватиметься проїзд вантажних автомобілів, однак гуманітарну і військову допомогу для України пропускатимуть. За його словами, протест офіційно зареєстровано польськими перевізниками в місцевих органах влади до 3 січня 2024 року.

Український посол у Польщі Василь Зварич назвав блокаду "болісним ударом в спину Україні" і закликав припинити її.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-