Ексочільницю одеського управління податкової служби засудили до шести років

Ексочільницю одеського управління податкової служби засудили до шести років

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд виніс вирок колишній виконувачці обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області та її заступнику.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

“9 листопада за участі прокурора САП колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишніх виконувачку обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області та її заступника визнано винуватими у пропозиції та наданні 25 тис. дол. неправомірної вигоди керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури”, - ідеться у повідомленні.

Вироком суду колишню очільницю регіональної податкової служби визнано винуватою у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі, з позбавленням 5-го рангу державного службовця та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна.

Її заступнику ВАКС визначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, з позбавленням рангу державного службовця та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки з конфіскацією майна.

Читайте також: Заволодіння 320 гектарів земель: ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному

Вирок суду може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Як нагадали у САП, слідство встановило, що податківці запропонували керівнику структурного підрозділу прокуратури Одещини щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тис. доларів. Натомість останній мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаної із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику голови Державної міграційної служби України та підприємцю, які підозрюються у заволодінні понад 88 млн грн під час реконструкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-