«Білі янголи» евакуювали всіх дітей із трьох прифронтових сіл Донеччини

«Білі янголи» евакуювали всіх дітей із трьох прифронтових сіл Донеччини

Укрінформ
Евакуаційна група поліції «Білі янголи» вивезла в безпечне місце всіх 15 дітей, які залишалися в Очеретиному, Єлизаветівці та Катеринівці Донецької області.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними Клименка, останньою на евакуацію погодилася родина із двома школярами. У саму школу діти не ходили, адже її знищили російські загарбники.

«Батьки казали, що звикли до життя в зоні бойових дій, тож поліцейським довелося докласти чимало зусиль, щоб переконати родину виїхати. Тепер під захистом броні та Янголів родина дісталася безпечного місця. Вони житимуть у безпечнішому регіоні держави. Діти ходитимуть в школу», – зазначив міністр.

Клименко наголосив, що поліцейські щодня возять гуманітарну допомогу родинам, які залишаються у прифронтових селах, і переконують їх виїхати.

За його даними, таким чином «Білі янголи» врятували в Донецькій області вже 126 дітей. Станом на 8 листопада залишилося евакуювати ще 128.

Порятунок дітей із прифронтових населених пунктів регіону, де оголошена обовʼязкова евакуація, триває.

Читайте також: «Білі янголи» потрапили під касетний обстріл під Авдіївкою

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня у восьми населених пунктах Донецької області оголосили примусову евакуацію дітей через критичну безпекову ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-