Голова Київської ОВА зустрівся з представниками штату Юта - про що говорили

Голова Київської ОВА зустрівся з представниками штату Юта - про що говорили

Фото
Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко обговорив з представниками громадськості американського штату Юта спільні проєкти у сфері медицини, освіти, культури, сільського господарства.

Як передає Укрінформ, про це Кравченко повідомив у Фейсбуці.

“Цивілізований світ не сумнівається в перемозі України та готовий підтримувати нас на цьому важкому шляху. Про це говорили із нашими міжнародними партнерами з американського штату Юта”, - зазначив Кравченко.

До КОВА у складі гуманітарної організації August Mission завітали директор TridentSolutions Брюс Робертс, директор з економічного розвитку Bear River Association Шон Мілне, комісар округу Каунті Боб Стівенсен, та інші представники громадськості штату.

Гуманітарна організація активно допомагає Україні з початку агресії росіян.

“Наші міжнародні партнери переконані, що лише контакти на місцях дозволяють розуміти справжню ситуацію та доносити її до людей в інших країнах”, - наголосив Кравченко.

За його словами, Київщина активно відбудовується, вже відновлено понад 13 тисяч об'єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій. Усього було зруйновано та пошкоджено понад 28 тисяч об'єктів.

Читайте також: Комісія перевірила процес відбудови на 17 об’єктах Київщини

За словами очільника КОВА, одним із пріоритетних завдань залишається захист енергетичної інфраструктури України.

“І тут ми потребуємо допомоги наших міжнародних партнерів. Адже попри все маємо забезпечити людей безперебійним постачанням тепла і світла”, - зауважив Кравченко.

Учасники зустрічі обговорили проєкти, які можна спільно реалізовувати, зокрема у сфері медицини, освіти, культури, сільського господарства. Також сторони торкнулися питання розвитку інновацій, зокрема в космічній галузі та оборонній промисловості.

Ще однією важливою темою став розвиток економічного потенціалу Київщини. Американські партнери наголосили, що робитимуть усе, щоб якнайбільше американських компаній приїжджали до України для напрацювання та реалізації спільних взаємовигідних проєктів.

Читайте також: Київська ОВА подала до Агентства з відновлення перелік 108 об’єктів у Мощуні

У рамках зустрічі сторони підписали з керівником фонду "Серпнева Місія України" Вікторією Тарасюк меморандум, який передбачає подальше надання гуманітарної та медичної допомоги жителям Київщини, постраждалим від збройної агресії РФ.

Також голова Бучанської районної державної адміністрації Данило Мавлянов уклав угоду з округом Девіс штату Юта про встановлення побратимських відносин. Пріоритетними сферами для посилення співпраці визначили п’ять напрямів. Серед них – чиста енергія, агроінновації, агропромислова техніка та обладнання, стала біоекономіка та цифрові технології.

Як повідомляв Укрінформ, спеціальна комісія з питань відбудови вже перевірила процес відновлення на 17 об’єктах, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-