У Вінниці посилюють заходи боротьби із поширенням гепатиту А

У Вінниці посилюють заходи боротьби із поширенням гепатиту А

Укрінформ
У Вінниці посилюють заходи із запобігання поширенню вірусного гепатиту А: під забороною масові заходи, в тому числі з реалізації продукції домашнього виготовлення.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 2 листопада, прийнято рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо посилення заходів, які спрямовані на недопущення підвищення рівня захворюваності на вірусний гепатит А серед населення Вінницької територіальної громади», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за рішенням комісії тимчасово заборонені масові заходи, в тому числі з реалізації продукції домашнього виготовлення (ярмарок тощо).

Окрім того, навчальні групи закладів дошкільної освіти громади у разі виявлення випадків захворювання серед дітей або персоналу переводитимуть учнів на дистанційне навчання, яке триватиме впродовж 21 дня від моменту останнього контакту з хворим.

Також працівників харчоблоків закладів дошкільної та середньої освіти і працівників підприємств, які надають послуги у сфері виробництва і реалізації продукції та громадського харчування для цих закладів, обстежать на виявлення імуноглобулінів М до вірусу гепатиту А.

Посилюється й контроль за проведенням прибирання та дезінфекції громадського транспорту.

На території Вінницької міської територіальної громади проведуть дезінфекцію криниць загального користування, в яких були виявлені невідповідності по мікробіологічних показниках.

Читайте також: У МОЗ спростовують фейк про запровадження карантину через гепатит А

Як повідомлялося, на Вінниччині станом на вечір 1 листопада кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 262, у лікарнях залишаються 111 пацієнтів.

В освітніх закладах Вінниці наразі продовжується дистанційне навчання. Це ж стосується і позашкільного навчання, спортивних та мистецьких гуртків.

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. Тому у регіоні посилено протиепідемічні заходи, зокрема тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках, додаткові перевірки проводять на підприємствах, робота яких пов'язана з обслуговуванням населення, продуктами харчування.

Також в області триває вакцинація медиків, лікарів екстреної медичної допомоги та фахівців громадського здоров’я, задіяних у ліквідації спалаху вірусного гепатиту А. Мобільні бригади почали щеплення близького оточення пацієнтів з підтвердженим діагнозом, зокрема сімей, які проживають спільно, або близьких, з ким контактували напередодні захворювання. Також для вакцинації дітей доставлено 1100 доз вакцини для профілактики вірусного гепатиту А (ВГА) та формування резерву, вакцинації в закритих колективах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-