В Ізюмі викрили власницю салону краси, яка для ФСБ розпитувала у клієнтів про Сили оборони

В Ізюмі викрили власницю салону краси, яка для ФСБ розпитувала у клієнтів про Сили оборони

Фото
Укрінформ
Служба безпеки викрила в Ізюмі Харківської області агентку російської ФСБ, яка випитувала інформацію про Збройні сили України у клієнтів власного салону краси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Найбільше ворога цікавили наявність та періодичність руху військових ешелонів з бронетехнікою та важкою артилерією ЗСУ у напрямку передової», - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, інформаторкою російських загарбників виявилася власниця місцевого салону краси. Для збору розвідданих фігурантка «втемну» використовувала своїх клієнтів, у яких випитувала «потрібні» відомості під час надання косметологічних послуг та побутових розмов.

Отриману інформацію вона передавала до ФСБ через «зв’язкову» з країни-агресора. Нею виявилась її знайома, яка після захоплення району пішла на співпрацю із загарбниками і обійняла посаду у незаконних органах влади, створених на тимчасово захопленій території.

Читайте також: Ставив камери на дорогах, щоб шпигувати за ЗСУ: у Запоріжжі затримали російського агента

Втім, після звільнення райцентру колаборантка втекла до Бєлгорода, звідки дистанційно залучила свою подругу до співробітництва на користь російської спецслужби.

Раніше слідчі Служби безпеки повідомили «зв’язковій» з ФСБ про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі співробітники СБУ затримали інформаторку агресора та повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування підрозділів ЗСУ).

Читайте також: СБУ затримала російських агентів, які шпигували у прикордонних районах Сумщини

Затримана перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який коригував повітряні удари росіян по військовій та промисловій інфраструктурі у Харкові та області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-