Ідентифікували військового РФ, який сильно побив чоловіка за відмову продати доньку

Ідентифікували військового РФ, який сильно побив чоловіка за відмову продати доньку

Фото
Укрінформ
Правоохоронці встановили особу російського військовослужбовця, який під час тимчасового захоплення Харківської області ледь не до смерті побив чоловіка за відмову продати малолітню доньку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури ідентифікували і повідомили про підозру російському військовому за порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у квітні 2022 року у селі Первомайське Купʼянського району підозрюваний разом з іншими російськими військовими вирішив помститися місцевому жителю.

Помста була за те, що напередодні загарбники зупинили чоловіка разом із дружиною та малолітньою донькою на блокпосту.

"Військовослужбовці побачили дитину та сказали, що дівчинка занадто красива і вони готові купити її за 200 тисяч російських рублів. Батько дитини відмовився та почав конфліктувати з окупантами. Після сварки вони сказали родині їхати далі. Підозрюваний сильно здивувався, чому за таку суму чоловік не хоче віддати доньку", - зазначили у прокуратурі.

Читайте також: Україна першою у світі розслідує злочини росіян проти довкілля як воєнні злочини - генпрокурор

Згодом російські військовослужбовці приїхали до будинку родини та побили чоловіка ледве не до смерті за його "непокору". Після цього підозрюваний разом з іншими загарбниками повели чоловіка на розстріл, а дружину змусили лишитися чекати вдома, бо пригрозили розстріляти і її.

Відвівши потерпілого до місцевого будинку культури, вони знову побили чоловіка, зробили постріл у повітря та відпустили його.

Також підозрюваний вишукував табельну зброю. Торік у серпні він приїхав до села Зорянське Куп’янського району та провів "обшук" у підприємця, невістка якого є українською поліцейською.

"Місцеві колаборанти повідомили підозрюваному інформацію про те, що чоловік переховує зброю невістки у себе вдома. Не знайшовши потрібне, російський військовий побив потерпілого та поїхав", - повідомили у прокуратурі.

Читайте також: Вбивства, катування та незаконні ув’язнення - комісія ООН розповіла про злочини РФ в Україні

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. Тривають заходи зі встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до вчинення вказаних злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру учасникові незаконного збройного формування, який зґвалтував жінку за відмову виїхати до Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-