Депутати Тернопільської облради проголосували за звільнення голови

Депутати Тернопільської облради проголосували за звільнення голови

Укрінформ
Депутати Тернопільської обласної ради проголосували за звільнення Михайла Головка, якого підозрюють у хабарництві, з посади голови.

За відповідне рішення проголосував одноголосно 51 депутат, який зареєструвалися в сесійній залі. Рішення приймалося таємним голосуванням, передає Укрінформ з посиланням на Суспільне.

Начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш запропонував обов'язки голови обласної ради тимчасово покласти на першого заступника голови облради Володимира Болєщука.

Читайте також: ВАКС відмовив у відстороненні голови Тернопільської облради, якого спіймали на хабарі

"Сьогодні був 51 депутат. Депутати прийняли рішення, звільнили голову облради Михайла Головка, дали мені повноваження виконувати обов'язки, зобов'язали провести всі реєстраційні дії, я зобов'язаний виконувати волю депутатів. 51 голос - це є більше, ніж половина, депутати сьогодні були одноголосними, вони вже втомилися від тієї невизначеності, від того корупційного скандалу, який триває від червня місяця, тому вони сьогодні прийшли і розв'язали це питання", - сказав Болєщук.

Депутати і раніше намагалися звільнити Головка з посади, однак чиновник після оголошення йому про підозру у хабарництві двічі брав відпустку. Через п’ять місяців, 26 жовтня, депутати зібрали необхідну кількість голосів, щоб провести збори обранців і самотужки відкрити позачергову сесію Тернопільської облради.

За інформацією ZAXID.NET, 25 жовтня Михайло Головко перервав відпустку для того, щоб вийти на роботу. Під час сесії він перебував у своєму кабінеті. Журналістам він сказав, що сесія проведена незаконно, в неконституційний спосіб. Він також наголосив, що підписав перед тим розпорядження про проведення сесії на 8 листопада, де мав виступити і пояснити свою позицію. Та йому не дозволили це зробити.

Читайте також: САП оскаржила відмову у відстороненні голови Тернопільської облради

Як повідомлялося, працівники НАБУ і САП 26 червня затримали Михайла Головка та двох його заступників за вимагання та отримання хабара від підприємця. Посадовці за 1,8 млн грн обіцяли бізнесмену віддати йому борг з держбюджету за вже виконані ремонти доріг і скверів.

Вищий антикорупційний суд 28 червня обрав запобіжний захід Михайлу Головку, Ігорю Дем'янчуку та Ігорю Гайдуку. Посадовці сплатили грошову заставу у розмірі понад 805 тис. гривень.

25 жовтня ВАКС не продовжив запобіжний захід Михайлу Головку. Відтепер чиновник може не носити електронного браслета і вільно виїжджати за межі області.

Читайте також: ВАКС не відсторонив затриманого на хабарі голову Тернопільської облради

Головко був народним депутатом України 7 і 8 скликання, депутат Тернопільської обласної ради 5, 6 та 8 скликань, є членом політичної партії "Свобода". Став головою облради від "Свободи" у 2020 році. Він був єдиним кандидатом на цю посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-