САП оскаржила відмову у відстороненні голови Тернопільської облради

САП оскаржила відмову у відстороненні голови Тернопільської облради

Укрінформ
САП оскаржила відмову у відстороненні від займаної посади голови Тернопільської облради Михайла Головка, якого підозрюють у вимаганні і отриманні хабаря від бізнесмена-волонтера.

Як передає Укрінформ, про це САП повідомляє у Телеграмі.

21 липня прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційну скаргу на рішення ВАКС, яким відмовлено у відстороненні від займаної посади голови Тернопільської обласної ради, якого спільно з двома заступниками голови Тернопільської ОВА викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера, ідеться у повідомленні.

Про результати розгляду апеляційної скарги буде повідомлено додатково.

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня голові Тернопільської облради Головку і двом заступникам голови Тернопільської ОВА повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу.

Читайте також: Депутат Одеської міськради від ОПЗЖ «погорів» на хабарях

28 червня голова облради вийшов з-під варти під заставу і згодом повернувся до виконання посадових обов'язків.

Прокурор САП 4 липня подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду скарги на рішення слідчого судді, якими голові Тернопільської обласної ради і двом заступникам голови ОВА обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. грн застави.

Прокурор не погоджується з розміром застави, визначеним слідчим суддею, та в суді апеляційної інстанції, зважаючи на тяжкість злочину, наполягатиме на застосуванні більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 млн грн для голови Тернопільської облради, 10 млн грн – для першого заступника голови Тернопільської ОВА та 8 млн грн – для іншого заступника.

Читайте також: ВАКС дозволив Труханову зняти електронний браслет

17 липня ВАКС не задовольнив клопотання прокурора САП про відсторонення голови Тернопільської облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-