У ДБР пояснили, чому проводили обшуки у Чернігівській обласній та міській радах

У ДБР пояснили, чому проводили обшуки у Чернігівській обласній та міській радах

Укрінформ
Представники Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України проводять обшуки у Чернігівській обласній раді та міськраді, що пов'язано з перевіркою законності перебування за кордоном керівництва цих органів місцевої влади.

Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

У ДБР уточнили, що на підставі ухвал суду правоохоронці проводять обшуки у Чернігівській обласній та міській радах та за місцем проживання заступника та в.о. міського голови. Загалом проходить сім обшуків.

За словами Сапьян, в.о голови Чернігівської міської ради оформив собі відрядження з 7 травня 2023 року до Німеччини. Нині з’ясовується, яким чином він побував у Франції, Бельгії, Нідерландах і Польщі. За інформацією ДБР, за кордоном посадовець перебував орієнтовно з 7 по 21 травня.

Читайте також: У Сумській міськраді проводять обшуки

Крім того, за даними правоохоронців, заступник голови Чернігівської облради оформив відрядження до Латвії з 19 червня 2023 року, звідки, за оперативною інформацією, поїхав до Туреччини й повернувся в Україну 30 червня.

Як повідомлялося, вранці 26 жовтня виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако заявив, що Державне бюро розслідувань проводить у нього обшук.

5 вересня у квартирі Ломака проводили обшук слідчі СБУ.

Чернігів установив побратимські стосунки із французьким Реймсом і німецьким Аахеном, офіційне підписання угод відбулося 9 та 14 травня. В Аахені Ломако перебував одночасно із Президентом Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-