У Сумській міськраді проводять обшуки

У Сумській міськраді проводять обшуки

Оновлено
Укрінформ
У Сумській міській раді проводять обшуки у виконуючої обов'язки сумського міського голови Юлії Павлик, перевіряють факт привласнення бюджетних коштів.

Як передає Укрінформ, інформацію про обшуки в міськраді Суспільному підтвердила начальниця пресслужби СМР Ольга Семениста.

"Сьогодні в Сумах проводяться 12 обшуків у підприємців, на комунальних підприємствах та в самій міській раді. Перевіряються факти того, що низка суб’єктів господарської діяльності за попередньою змовою зі службовими особами Сумської міської ради привласнюють бюджетні кошти, виділені на придбання товарно-матеріальних цінностей", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського райуправління поліції за оперативного супроводу УСР у Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури.

Читайте також: ДБР прийшло з обшуком до виконувача обов'язків мера Чернігова

Як повідомив Суспільному начальник правового управління Сумської міськради Олег Чайченко, що обшуки в міській раді почалися зранку 26 жовтня о 8 годині.

"Прийшов слідчий, оператор, ... поняті. Вони о 8:00 прибули до приміщення, яке займає керуюча справами Юлія Павлик для проведення обшуку приміщення керуючої справами, бухгалтерії та відділу конкурсних торгів з приводу проведення закупівель для добровольчих формувань", — розповів Чайченко.

В ухвалі Ковпаківського райсуду міста Суми, який дав дозвіл на обшуки, йдеться про те, що у ході досудового розслідування встановлено факт привласнення бюджетних коштів службовцями Сумської міської ради.

"За версією слідства, службовці за попередньою змовою, з метою незаконного збагачення, організували схему привласнення коштів під час закупівлі зимової форми для добровольчих формувань міста Суми", - йдеться в повідомленні.

Також стало відомо, за інформацією речниці Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Наталії Калиновської, що одночасно обшуки проводяться в Сумах і у підприємців, які можуть бути до цього причетними.

"Ми проводимо процесуальні заходи у приміщенні Сумської міської ради, а також у інших осіб, які можуть бути причетними до кримінального правопорушення. Заходи проводяться в рамках кримінального провадження, яке відкрито за фактом заволодіння бюджетними коштами під час проведення бюджетних закупівель", - поінформувала Калиновська.

Як повідомлялося, мера Сум і очільника Департаменту інфраструктури міськради правоохоронці затримали на спробі вимагання і одержання 2 млн 130 тис. грн хабаря. Правоохоронці з’ясували, що посадовці вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Мера міста та директора департаменту викрили «на гарячому» 2 жовтня, одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів – 1,43 млн грн.

Згодом меру Сум та заступнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Наразі САП відсторонила мера Сум Олександра Лисенка від займаної посади.

Фото: sts.sumy.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-