Священник УПЦ МП із Шостки отримав 15 років за співпрацю з російськими спецслужбами

Священник УПЦ МП із Шостки отримав 15 років за співпрацю з російськими спецслужбами

Укрінформ
На Сумщині до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено священника УПЦ МП за держзраду.

Про це повідомили в Фейсбуці Сумської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення Сумської обласної прокуратури настоятеля одного з храмів Української православної церкви Московського патріархату в Шосткинському районі визнано винним у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Рішенням Шосткинського міськрайонного суду 25 жовтня 2023 року його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що в дохід держави конфісковано земельну ділянку, квартиру та транспортний засіб, що належали засудженому.

Прокурор у суді довів, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну співробітник ФСБ встановив зв'язок із настоятелем одного з храмів Шосткинського району. Священнослужитель погодився на співпрацю, оскільки мав проросійські переконання та очікував на прихід «русского міра».

"На виконання завдання окупантів агент в рясі збирав дані щодо кількості військових на території регіону та їх озброєння, а також інформацію про керівників місцевих органів влади, правоохоронних органів, громадських активістів, їх політичні погляди та авторитет серед місцевого населення", - наголошують в облпрокуратурі.

Як повідомляють прокурори, настоятель храму записував точні адреси, фотографував місцевість, де розташовуються військовослужбовці та військова техніка ЗСУ на території Шосткинського району.

Також він збирав інформацію про патріотично налаштованих громадян, які можуть впливати на суспільство. Розвіддані передавав оперативному співробітнику ФСБ РФ за допомогою одного з месенджерів.

Правоохоронці затримали агента 1 березня 2023 року. На вирок суду він чекав під вартою. Досудове розслідування завершено слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Читайте також: Митрополита Павла судитимуть за виправдовування збройної агресії проти України

Раніше повідомлялося, що на Сумщині прокуратура затримала чоловіка, який передавав росіянам інформацію про розташування та фортифікаційні споруди ЗСУ в прикордонних громадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-