У Харкові військком з фейковими печатками ховався від поліції в підвалі

У Харкові військком з фейковими печатками ховався від поліції в підвалі

Фото
Укрінформ
У Харкові начальник ТЦК ховався від правоохоронців у підвалі з комплектом печаток для "документів", призначених на продаж ухилянтам.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

“Довго переховуватися полковнику в підвалі ТЦК не вдалося. Ми знайшли його під час обшуку приміщення. Там він ховався разом із рюкзаком, в якому зберігав “дублікати” печаток. Експертиза показала, що саме їх використовували на документах, які йшли "на продаж". Вручати підозру начальнику центру комплектування довелося вже в лікарні - тепер він знаходиться в стаціонарі, каже, що йому погано з серцем”, - розповів Болвінов.

За даними слідства, полковник діяв у змові з начальником військово-лікарської комісії. За свої “послуги” - відмітку про непридатність і допомогу в оформленні паперів для виїзду за кордон, брали по 6500 доларів.

“На “клієнтів” не чекали, сидячи в кабінетах, а активно розшукували. Для цього залучали третіх осіб, які знаходили потенційних втікачів та симулянтів. Посередника, яка отримувала гроші, ми затримали на гарячому ще в травні. Слідство має всю інформацію про те, як розподілялися гроші - після отримання їх ділили між членами військово-лікарської комісії, керівництвом ТЦК, свій відсоток забирали й посередники”, - зазначив Болвінов.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ 23 жовтня поінформувала про викриття в Харкові керівників військкомату та військово-лікарської комісії, яка за гроші вписувала важкі діагнози в медкартки призовників. Військком засвідчував своїм підписом висновки про непридатність клієнтів до військової служби за станом здоров’я. Надалі ухилянти планували використати підробки для незаконного виїзду за кордон.

Читайте також: НАЗК за пів року виявило у військкомів необґрунтовані активи на понад ₴255 мільйонів

Начальнику ТЦК повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 332 (Сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів); ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення). Дії керівниці військової медкомісії кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 КК (Службове підроблення).

Фото: Сергій Болвінов, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-