На Закарпатті за систематичне хабарництво затримали двох викладачів вишів

На Закарпатті за систематичне хабарництво затримали двох викладачів вишів

Укрінформ
За підозрою в отриманні хабаря правоохоронці затримали в Ужгороді завідувача кафедри військової підготовки Ужгородського національного університету, а в Хусті - голову вступної комісії, завідувача кафедри соціальної роботи Карпатського інституту підприємництва «Україна».

Про це у Фейсбуці повідомив голова Закарпатської ОВА Виктор Микита, передає Укрінформ.

«Сьогодні в Ужгороді під час отримання хабаря співробітники СБУ спільно з Нацполіцією та за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури затримали завідувача кафедри військової підготовки Ужгородського національного університету Василя Олійника, який організував протиправну схему систематичного отримання неправомірної вигоди від слухачів кафедри за відсутність на практичних заняттях з поважних причин», - йдеться в повідомленні.

За даними Микити, сума хабаря з кожного студента становила від 300 до 500 доларів США залежно від кількості пропущених занять.

Таким чином, стверджує начальник ОВА, за семестр фігурант «заробляв» 10-15 тис. доларів.

«Водночас у Хусті затримали голову вступної комісії, завідувача кафедри соціальної роботи Карпатського інституту підприємництва «Україна» Івана Шинкара, який налагодив системний механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди за фіктивне оформлення на навчання осіб призовного віку, що дало підставу на відстрочку від проходження військової служби», - повідомляє Віктор Микита.

Читайте також: СБУ й прокурори затримали в Києві податківця за вимагання хабаря

Голова ОВА зазначив, що фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм готують повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, відповідальність за вчинення яких передбачено ч. 3 ст. 368 КК України, та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, на корупційному злочині викрили працівника поліції та прокурора окружної прокуратури Ужгорода, які отримали 30 тисяч доларів від підозрюваного в організації наркоугруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-