НАЗК виявило в Одесі ще одного військкома-мільйонера

НАЗК виявило в Одесі ще одного військкома-мільйонера

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення начальника Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки міста Одеси В'ячеслава Кушнерова на суму майже 47 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомило НАЗК.

Ознаки корупційного правопорушення агентство виявило на підставі інформації з матеріалів кримінального провадження, наданої слідчим управлінням поліції, а також проведеного моніторингу способу життя.

Таким чином з'ясувалося, що у травні 2022 року подружжя Кушнерових стало власниками квартири площею 111,1 кв. метрів та вартістю 600 тисяч гривень, розташованої на території Одеси. Через рік цей об'єкт нерухомості вони продали за 7,56 млн грн.

Згодом дружина військкома придбала автомобіль Toyota Highlander вартістю майже 1,9 млн грн, який надалі був проданий за 2 млн грн.

Того ж року мати посадовця подарувала синові житловий будинок з господарськими спорудами загальною площею 259,2 кв. м в Овідіопольському районі Одеської області, оцінений в 1 млн грн.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що отриманий жінкою дохід за останні 22 роки був значно меншим за вартість подарованого.

Теща військкома впродовж останніх кількох років стала власницею квартири в Лиманському районі Одеської області за понад 300 тисяч грн, а також автомобіля Mercedes-Benz GLS 400 за 420 тисяч грн. Як зауважили в НАЗК, у середньому таке авто коштує понад 5 млн грн, що може свідчити про приховування його реальної вартості.

Також встановлено, що раніше теща Кушнерова купила автомобіль Mercedes–Benz GLC 220D вартістю 1,4 млн грн, який згодом перепродала своїй дочці за 1,5 млн грн.

Протягом серпня 2022 року члени сім’ї військкома подарували один одному грошові кошти на загальну суму 30 млн грн, не маючи для цього достатніх офіційних доходів. Це підтверджується відомостями з реєстру нотаріальних дій.

Син посадовця став власником квартири площею 55,8 кв. метрів та вартістю майже пів мільйона гривень в Одесі й автомобіля Mercedes-Benz Sprinter 511 ще за майже таку ж суму. При цьому він також не мав достатніх грошових активів, сформованих із законних джерел.

Читайте також: Автомати, десятки гранат і тисячі набоїв: у військового з ТЦК вилучили арсенал

У 2018 році син Кушнерова здійснив покупку, вартість якої теж значно перевищувала його тодішні офіційні доходи, а саме – придбав у начальника одеського ТЦК Євгена Борисова автомобіль Volkswagen CC вартістю 500 тисяч грн, який згодом перепродав.

"У всіх цих діях вбачаються ознаки юридичної фікції, а саме – узгодженість дій між суб’єктом декларування, членами його сім’ї та його близькими особами. Такі дії спрямовані на приховування реальних обставин набуття вказаних об’єктів нерухомого майна та транспортних засобів шляхом завищення реальних доходів та заниження реальних видатків", – зазначили в НАЗК.

Своїм правом пояснити агентству джерела походження всіх зазначених коштів декларант не скористався

Матеріали стосовно Кушнерова направлені до Головного управління Національної поліції в Миколаївській області для вирішення питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368-5 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України, та здійснення досудового розслідування.

Читайте також: Бандит, поліція та військкомат: у Чернівцях перевіряють відео «побиття цивільного»

Як повідомляв Укрінформ, в екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова виявили ознаки незаконного збагачення на 188 млн гривень.

На засіданні Ставки Президент доручив звільнити Борисова з посади та перевірити очільників інших військкоматів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-