Варшава передасть Харкову 18 вагонів метро

Варшава передасть Харкову 18 вагонів метро

Укрінформ
Варшавський метрополітен передасть Харкову як гуманітарну допомогу три рухомих склади метро - загалом 18 вагонів

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«Варшавський метрополітен передасть Харкову три рухомих склади метро як гуманітарну допомогу. Виконком міськради ухвалив рішення про організаційні заходи щодо співпраці з Варшавським метрополітеном», - сказано у дописі.

Як повідомив в.о. директора департаменту інфраструктури Олександр Мирошниченко, зараз готується тендерна документація для доставлення 18 вагонів, кожен з яких має до 40 місць для сидіння, а загалом може вмістити до 273 пасажирів.

«Потяги потребують переобладнання на нашу ширину колії. Це займе деякий час. Після цього поступово вводитимемо їх в експлуатацію. Завдяки цій допомозі ми оновимо рухомий склад, що дозволить покращити умови перевезення харків'ян та за необхідності скоротити інтервали руху», - зазначив Мирошниченко.

Читайте також: Харків потребує 80 трамвайних вагонів - мер

У міськраді додали, що домовленості про передачу Харкову рухомого складу було досягнуто в серпні під час зустрічі міського голови Ігоря Терехова з віцемером Варшави Міхалом Ольшевським та керівником Варшавського метрополітену Єжи Лейком.

Як повідомляли ЗМІ, Європейський інвестиційний банк у травні оголосив тендер на потяги-труби для харківського метрополітену. За умовами закупівлі вартістю 45 млн євро, постачальник має виготовити і передати 8 п'ятивагонних потягів. У тендер також входять запчастини, витратні матеріали та інструменти для обслуговування. Поставити рухомий склад переможець має протягом 2,5 років.

Фото: facebook.com/kharkivgovernment

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-