На Луганщині за добу зупинили дев’ять штурмів поблизу села Надія - Лисогор

На Луганщині за добу зупинили дев’ять штурмів поблизу села Надія - Лисогор

Укрінформ
Упродовж минулого дня зупинені ще дев’ять атак ворога поблизу села Надія на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці начальник Луганської ОВА Артема Лисогор.

«Штурми Надії з боку росіян продовжилися – за учора зупинені ще дев’ять атак біля цього населеного пункту. Ворог не полишає спроб знайти слабке місце в нашій обороні, намагаючись просунутися уперед тепер вже на цій ділянці фронту”, - зазначив він.

За словами Лисогора, щоразу, коли доставляється у звільнені села гуманітарна допомога, людей вмовляють евакуюватися. Так, жителям Невського роздали свіжий хліб та чергову партію медичних препаратів.

Поряд з цим, минулої доби ударів з неба ворог завдав у районі Серебрянського лісництва та Білогорівки. Макіївка, Невське та Білогорівка перебували під артилерійським та мінометним вогнем росіян.

В ОВА додали, що підвищивши кваліфікацію вчителям, окупанти вирішили створити так званий "міжєпархіальний центр підготовки спеціалістів луганської єпархії рпц". Так би мовити, готувати нові кадри для пропаганди та перепрофільовувати старі будуть представники духовної академії з РФ.

Водночас, йдеться у повідомленні, температуру в оселях в захоплених росіянами минулоріч містах Луганщини підвищувати не збираються.

Читайте також: Ворог вдарив авіабомбами по двох селах на Луганщині

У Лисичанську показово заживили одну котельню, повідомивши, що вона перебуває на циркуляції. Втім, теплотраси навколо неї зруйновані і подавати тепло поки нікуди.

У Кремінній загарбники "обіцяють обігріти будівлі, де розміщується окупаційна адміністрація. Інші соціальні об’єкти вирішено не опалювати", зауважили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у низці тимчасово захоплених росіянами населених пунктів Луганщини немає електрики, зв'язку та води.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-