Ворог вдарив авіабомбами по двох селах на Луганщині

Ворог вдарив авіабомбами по двох селах на Луганщині

Укрінформ
Чотири російські авіаційні бомби КАБ-500 вибухнули у Невському та Новолюбівці Луганської області.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, "ворог поцілив з авіації по Серебрянському лісу та території сіл Невське та Новолюбівка. У населених пунктах вибухнули чотири авіаційні бомби КАБ-500. Постраждалі відсутні".

Як підкреслив начальник ОВА, після двотижневих атак на Макіївку росіяни трохи змінили курс та почали штурмувати Стельмахівку й Надію, Усі п’ять спроб відбиті.

Під артилерійські та мінометні обстріли потрапили Макіївка, Невське та Білогорівка.

Читайте також: Вночі війська РФ обстріляли Слов'янськ, є влучання в гуртожиток

За словами Лисогора, жителям звільнених від росіян сіл, коли дозволила безпекова ситуація, за допомогою представників ВГО "Територія жінок", доставили одяг, свічки, сірники, ліхтарі тощо.

Як повідомили в ОВА, росіяни оприлюднили інформацію про виконання у так званій "ЛНР" бюджету за три квартали цього року. Так, власні доходи зведеного бюджету становили 22 618 млн рублів, понад 16 млн з яких – податки та збори.

Водночас, наголосили в ОВА, "на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ за цей час необхідно понад 48 387 млн, на пенсії та інші соціальні видатки – більше 57 227 млн рублів".

Тобто власні доходи тимчасово захопленої Луганщини, територію якої, крім Сєвєродонецького району, майже оминули бойові дії, становлять менше половини потреб на зарплати бюджетникам або майже третину від потреб на виплату пенсіонерам.

Читайте також: У Миргороді внаслідок нічного обстрілу пошкоджені 50 будинків та квартир

Тим часом, "пожежники в так званій "лнр" продовжують працювати на шахті "Суходільська-Східна", де спалахнуло під землею ще 10 вересня. Не можуть впоратися з вогнищем вже понад місяць. Або просто не потрібно його загасити", - заявили в обладміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, у низці тимчасово захоплених росіянами населених пунктів Луганщини немає електрики, зв'язку та води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-