У Вінниці презентували каталог гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico

У Вінниці презентували каталог гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico

Фото
Укрінформ
У Вінниці презентували каталог гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico, в якому зібрані рецепти понад 20 автентичних страв Вінниччини та Хмельниччини.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

У Вінниці презентували каталог гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico / Фото: Олександр Лапін

«Каталог гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico створений у рамках грантового проєкту Ради Європи «Шлях має тривати». У ньому зібрано понад 20 рецептів унікальних страв з 11 громад, розташованих уздовж маршруту Camino Podolico (Подільський шлях святого Якова)», - повідомили у департаменті.

Зазначається, що рецепти локальних страв у громадах Вінницької та Хмельницької областей зібрані в ході експедиції з вивчення нематеріальної культурної спадщини, зокрема гастрономічної. Її учасники відвідали майстер-класи з приготування подільських страв від носіїв автентичної кухні. Їх не тільки зафіксували на фото і відео, а й упорядкували і видали у двомовному каталозі.

Читайте також: Фотовиставка «Київ - незламне серце Європи» експонується в Единбурзькому музеї

Йдеться про такі незвичні страви, як білий борщ на сушені з груш та яблук, квашені огірки з медом, урванці та вареники в киселі, начинку тощо.

Каталог гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico видали накладом 200 примірників. Його використовуватимуть для промоції кулінарних родзинок Подільського шляху святого Якова як елемент розвитку цього туристичного маршруту.

Як повідомлялось, Camino Podolico (Подільський шлях святого Якова) – це культурно-пізнавальний та екологічний маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через місто Бар. Його створено за зразком Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго де Компостела в Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-