Фотовиставка «Київ - незламне серце Європи» експонується в Единбурзькому музеї

Фотовиставка «Київ - незламне серце Європи» експонується в Единбурзькому музеї

Укрінформ
В Единбурзькому музеї відкрилася виставка «Київ – незламне серце Європи», що ілюструє вплив війни на повсякденне життя людей в Україні.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ. 

“Фотовиставка "Київ – незламне серце Європи", що ілюструє вплив війни на українську столицю, експонується в Единбурзькому музеї. Вона складається з 32 зображень Києва й прилеглих міст, які зазнали руйнувань під час війни”, - йдеться в повідомленні.

Депутатка Київради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха наголосила, що ця виставка – важливе нагадування всьому світу про жахливу ціну протиправної війни Росії проти України.

“Фотографії, що ілюструють руйнівні наслідки російської агресії в Києві та передмісті, вже побачили у Празі, Любліні, Берліні та інших світових містах. Маємо об’єднувати зусилля для нашої спільної перемоги. Дякуємо Единбургу за солідарність із Україною та за можливість показати його жителям правду про жорстоку війну в центрі Європи», – зазначила Муха.

Виставку українських фотографів створено Департаментом суспільних комунікацій КМДА.

Читайте також: Фото про російсько-українську війну нагородили премією International Photography Awards-2023

До прибуття в Единбург вона експонувалася в Празі, Гіссені, Парижі, Мехіко, Берліні та багатьох інших містах.

Фотовиставка працюватиме до 12 листопада 2023 року. Вхід вільний.

Як повідомлялося, понад 35 років столиця Шотландії Единбург є містом-побратимом Києва. У березні 2022 року міська влада Единбурга одноголосно прийняла рішення про присудження меру Києва Віталію Кличку почесної нагороди «Свобода Міста» на знак визнання героїчної підтримки громадян – мешканців міста та боротьби з незаконним вторгненням в Україну російського загарбника.

Фото: Міська Рада Единбурга

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-