Олександра Матвійчук: Україна потребує відновлення не після перемоги, а вже зараз

Олександра Матвійчук: Україна потребує відновлення не після перемоги, а вже зараз

Укрінформ
Важливо доносити міжнародним партнерам меседж про те, що Україна потребує відновлення вже зараз, а не після перемоги. Треба складати стратегії розвитку та імплементувати їх для місцевих громад.

Про це сказала лауреатка Нобелівської премії миру, правозахисниця Олександра Матвійчук під час панельної дискусії «Розробляючи план Маршалла для України: чому перемога України піде на користь усім» на 30-му BookForum у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо нарощувати нашу економічну стійкість. І в нас є можливість не тільки залежати від коштів західних платників податків. За кордоном заморожено півтора трильйони рублів – це російські державні активи. Треба знайти правові механізми, як їх використати і направити на відновлення України. І не просто відновлювати, а модернізувати країну», - зазначила Матвійчук.

Вона наголосила, що зараз потрібно говорити про відновлення під час триваючої війни, а не після перемоги. Адже не знаємо: чи ми наприкінці цієї війни, чи в середині, чи на початку. Важливо доносити міжнародним партнерам меседж про те, що Україні треба відновлення вже зараз, треба складати стратегії розвитку та імплементувати їх для місцевих громад.

«Росія готується до довготривалої війни, це видно з їх бюджету, який розробляють на наступний рік», - додала Матвійчук.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові з 4 по 8 жовтня проходить 30-й Bookforum. Фокусна тема цьогорічного форуму - «Перепис майбутнього». У програмі фестивалю - 150 подій; 25 подій із прямою трансляцією на сайті; 50 видавництв на книжковому ярмарку; стенди коміксів та книг про російсько-українську війну; презентації книжок українських авторів.

Фото: Форум видавців

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-