СБУ викрила шахраїв, які за $50 тисяч обіцяли посаду ректора вишу

СБУ викрила шахраїв, які за $50 тисяч обіцяли посаду ректора вишу

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали двох шахраїв, які під виглядом "посадовців антикорупційних органів" намагалися виманити гроші нібито за призначення на посаду ректора одного з університетів Вінниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Жертвою шахраїв стала одна із претендентів на керівну посаду в закладі вищої освіти. Встановлено, що ділки обіцяли їй за 50 тисяч доларів допомогти з призначенням. Вони запевняли, нібито для "вирішення питання" залучать свої зв’язки у вищих органах влади.

СБУ спільно з Держбюро розслідувань затримали одного зі зловмисників під час одержання першої частини обумовленої суми – 20 тисяч доларів. Згодом був затриманий його спільник.

За даними слідства, під час реалізації оборудки один із фігурантів представлявся керівником "відокремленого підрозділу антикорупційного комітету у Вінницькій області". Другий – очільником вигаданого "антикорупційного комітету при Верховній Раді". Насправді жодного відношення до роботи антикорупційних органів чи парламенту зловмисники не мають.

Затриманим оголошена підозра за такими статтями Кримінального кодексу: ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою осіб); ч. 4 ст. 27 та ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Українців попереджають про нову шахрайську схему з виманювання грошей

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі викрили прокурора, який вимагав 10 тисяч доларів за можливість злочинцю уникнути кримінального покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-