Суд відпустив спільника міського голови Сум під заставу

Суд відпустив спільника міського голови Сум під заставу

Укрінформ
10 жовтня директора Департаменту інфраструктури Сумської міськради Олександра Журбу, підозрюваного в хабарництві, відпустили під заставу в розмірі 1 476 200 гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу Спеціальної антикорупційної прокуратури.

«Прокурори просили для Олександра Журби тримання під вартою із заставою у 5 млн грн. Адвокат посадовця клопотав про запобіжний захід не пов‘язаний з триманням під вартою», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що посадовець муситиме здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати із Сум без дозволу.

Читайте також: Мера Сум випустили із СІЗО під заставу

Як повідомлялося, меру Сум і очільнику Департаменту інфраструктури міськради інкримінують одержання 2 млн 130 тис. гривень хабаря.

Правоохоронці з’ясували, що посадовці вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Читайте також: Мера Сум на два місяці відсторонили від посади

Мера міста та директора Департаменту викрили «на гарячому» 2 жовтня одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів - 1 430 000 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-