В Україні через негоду знеструмлені 252 населені пункти

В Україні через негоду знеструмлені 252 населені пункти

Укрінформ
Негода призвела до знеструмлення 252 населених пунктів у 7 областях. На Донеччині через обстріли без енергопостачання залишилися 42 населені пункти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Через несприятливі погодні умови знеструмлено 252 населених пункти в Донецькій, Житомирській, Київській, Полтавській, Сумській, Хмельницькій, Чернігівській областях. Більшість із них - на Київщині, де залишаються без світла 15,3 тис. споживачів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок бойових дій на Донеччині знеструмлювалися 42 населених пункти. Без енергопостачання також залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

За добу енергетики відновили живлення 43 тис. споживачів, які знеструмлювалися через бойові дії. Більшість із них – це абоненти у Донецькій області.

У Херсоні енергетики заживили майже 300 точок доступу, у місті після повені залишаються знеструмленими 1,7 тисячі споживачів.

Внаслідок технологічних порушень у Запорізькій області знеструмлювалися 6 населених пунктів.

Зазначається, що з планового ремонту вийшов гідроагрегат однієї з гідроелектростанцій потужністю понад 300 МВт.

Читайте також: Україна отримала два автотрансформатори, які забезпечать світлом півмільйона споживачів

Як повідомлялося, із 1,7 ГВт додаткових потужностей, які планувалося додати до енергосистеми до початку опалювального сезону, вже додані 1,5 ГВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-