САП готує клопотання про відсторонення від посади мера Сум

САП готує клопотання про відсторонення від посади мера Сум

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура готує клопотання про відсторонення міського голови Сум від посади.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповів прокурор відділу САП Микола Карась, передає Укрінформ.

"Він вийшов під заставу 3 мільйони гривень, оскільки ухвалою про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою була визначена альтернатива внесення саме такого розміру застави. Далі орган обвинувачення планує готувати клопотання про відсторонення від посади Сумського міського голови. Я думаю, на наступному тижні ми його подамо до Вищого антикорупційного суду, і сподіваюся, що розглянемо. І будемо здійснювати відповідні слідчі дії, які необхідні нам для того, щоб встановити істину по справі та за наявності підстав скерувати справу до суду", - розповів Карась.

Він нагадав, що в САП просили застосувати щодо міського голови Сум запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 10 млн грн. Наразі, за його словами, САП вирішує питання щодо необхідності подання апеляційної скарги з приводу зменшення розміру застави.

Надалі, як повідомив Карась, САП буде проводити допити відповідних посадових осіб Сумської міської ради, перевіряти їх на причетність до кримінального правопорушення та обізнаність щодо обставин кримінального правопорушення.

Читайте також: Хабар не вимагав, грошей не бачив: Мер Сум оскаржить рішення суду про арешт

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня ВАКС обрав затриманому на хабарі меру Сум запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 3 млн гривень застави.

Мера міста та директора Департаменту міськради 2 жовтня правоохоронці викрили «на гарячому» одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів - 1 430 000 гривень. Загалом, як стверджують правоохоронці, загальна сума хабаря складала 2 млн 130 тис. грн.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала клопотання до ВАКС про обрання затриманому на хабарі меру Сум запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 10 млн грн застави.

Мером міста Суми є Олександр Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-