СБУ знешкодила банду рекетирів, яка роками тероризувала Вінниччину

СБУ знешкодила банду рекетирів, яка роками тероризувала Вінниччину

Фото
Укрінформ
У Вінницькій області правоохоронці в результаті спецоперації затримали «на гарячому» членів злочинного угруповання, до якого входив підсанкційний «кримінальний авторитет».

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

«Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала потужне злочинне угруповання, яке намагалось тримати в страху мешканців Вінницької області. У результаті спецоперації затримано лідера банди – так званого «смотрящого» за областю, відомого «кримінального авторитета» на прізвисько «Комар». Крім нього співробітники СБУ затримали ще двох учасників угруповання. Серед них – підсанкційний «кримінальний авторитет», який має вплив у кримінальному середовищі», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, зловмисники понад десять років тероризували жителів Вінницької області й «вибивали» з них гроші за вигадані борги. Бандити діяли з особливою жорстокістю. Поступово вони поширювали свій злочинний вплив на території регіону.

Установлено, що фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, після чого вимагали великі суми за «мирне» вирішення. У разі відмови платити «данину» учасники банди погрожували потерпілим та їхнім близьким насильством і фізичною розправою, а також знищенням приватного майна.

Читайте також: У Кропивницькому викрили банду рекетирів, яку очолював місцевий депутат

Задокументовано, як лідер банди на прізвисько «Комар» та його поплічники вимагали з місцевого підприємця 20 тисяч доларів і погрожували вбивством, якщо гроші не будуть сплачені.

Співробітники СБУ затримали зловмисників «на гарячому» під час передачі першої частини «данини» розміром $10 тисяч.

Під час обшуків у затриманих вилучено «боргові» розписки від потерпілих, чорнові записи з обліком сплачених грошей, великі суми готівки, одержані злочинним шляхом, вогнепальну, травматичну та холодну зброю, а також мобільні телефони з доказами незаконних дій.

Лідеру банди та її активним учасникам оголошена підозра за ч. 4 ст. 189 КК (Вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Їм обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ знешкодила групу рекетирів, якою керувала чиновниця Сумської ОВА

Триває розслідування, зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, в Одеській області оголосили підозру «злодію в законі» на прізвисько Лавасогли Батумський та шістьом підконтрольним йому кримінальним авторитетам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-