СБУ знешкодила групу рекетирів, якою керувала чиновниця Сумської ОВА

СБУ знешкодила групу рекетирів, якою керувала чиновниця Сумської ОВА

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала угруповання рекетирів на спробі вчинення розбійного нападу на мешканця Сум - за даними слідства, групу створила посадовиця одного з департаментів Сумської обласної військової адміністрації.

Про це повідомляє управління СБ України в Сумській області в Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними слідства, чиновниця "підтягнула" трьох кримінальників, які раніше вже відбували покарання за вчинення тяжких злочинів на території регіону.

"Встановлено, що за "наводкою" чиновниці рекетири займались вимаганнями та "вибиваннями" грошей за неіснуючі борги. Діяльність угруповання дестабілізувала суспільну ситуацію у прикордонному з РФ регіоні", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали лідерку групи і трьох її поплічників на спробі вимагання 40 тис. доларів з місцевого підприємця.

Раніше до потерпілого зловмисники вже застосовували фізичний та психологічний вплив, вимагаючи перший "транш".

Під час обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів виявлено мобільні телефони, ноутбук, банківські картки, гроші та інші речові докази злочинних дій.

Читайте також: СБУ знешкодила на Львівщині банду рекетирів

Затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 187 та ч. 4 ст. 189 (Розбій та вимагання, вчинені організованою групою в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Їм загрожує до 15 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині ДБР викрило керівника Держпродспоживслужби, який вимагав кошти з експортерів сільгосппродукції. Попередньо, він міг отримувати щомісяця 500 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-