В Ізюмі завдяки модульним котельням запустять опалення у 35 багатоквартирних будинках

В Ізюмі завдяки модульним котельням запустять опалення у 35 багатоквартирних будинках

Фото
Укрінформ
У звільненому від російських загарбників Ізюмі на Харківщині завдяки модульним котельням запустять опалення в 35 багатоквартирних будинках у центрі міста.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу начальник Ізюмської міської військової адміністрації Валерій Марченко.

“Модульні котельні встановлюються замість центральної котельні, яка опалювала 45 будинків. За своїми характеристиками вони здатні опалювати всі ці 45, але ми будемо підключати, орієнтовно, 35 будинків, бо деякі зовсім зруйновані, а деякі дуже пошкоджені, ще є будинки, де повністю знищена внутрішня система через розмерзання позаминулої зими”, - сказав Марченко.

Він зауважив, що в багатоквартирних будинках наразі небагато мешканців: наприклад, є будинки, де зі 100 квартир залишаються люди лише у 15-ти.

Читайте також: В Ізюмі відновлюють дев’ять багатоквартирних будинків

“Поступово запустимо опалення. Навіть якщо в під’їзді люди лише в одній квартирі, ми будемо його підключати”, - запевнив начальник адміністрації.

За його інформацією, після деокупації до міста повернулося біля 10 тис. жителів, наразі кількість населення сягнула 25 тис. (до вторгнення - більше 40 тис.). До війни 60% населення проживало в приватному секторі.

Як повідомлялося, Ізюм у березні 2022 року зазнав глобальних руйнувань інфраструктури та житлового фонду. Зокрема, центральна котельня, яка опалювала багатоповерхівки, російськими обстрілами знищена повністю.

За 60 млн грн область закупила для міста 10 модульних котелень. Вісім із них уже змонтували, роботи зі ще двома мають завершити до початку опалювального сезону.

Фото В’ячеслава Мадієвського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-