В Ізюмі відновлюють дев’ять багатоквартирних будинків

В Ізюмі відновлюють дев’ять багатоквартирних будинків

Укрінформ
В Ізюмі на Харківщині відновлюють дев’ять багатоквартирних будинків, ще по шести - розробляють проєкти.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

“Затверджено концепцію відбудови міста. Уже реалізується 9 проєктів відновлення житлових будинків. Це 544 квартири загальною площею більше 15 тисяч кв. м. Ще по 6-ти багатоквартирних будинках та гуртожитку розробляється проєктно-кошторисна документація”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією начальника ОВА, в Ізюмі замість найбільшої котельні міста, вщент знищеної ворогом, за кошти обласного бюджету вже встановлено 10 модульних котелень.

“Окреме важливе питання – відбудова Ізюмської лікарні. Завдяки Фундації Олени Зеленської відновлення лікарні уже розпочалося. Крім того, до фінансування цих робіт висловив бажання долучитися Уряд Катару, який готовий вкласти 11-12 млн доларів (це, орієнтовно, майже половина від усієї необхідної на відбудову суми, - ред.), а Уряд Франції готовий надати медичне обладнання”, - зазначив керівник області.

Читайте також: В ОП показали, як полтавці допомагають відбудовувати Правдине на Херсонщині

На брифінгу Синєгубов пояснив, що за кошти Фундації починається ремонт операційного блоку, а відбудова всієї лікарні за принципом “краще, ніж було”, почнеться у наступному році, коли буде готовий проєкт. За словами начальника ОВА, документацію розробляє організація “Харків Проєкт”, а на завершення проєктування потрібно ще 3-4 місяці.

Як повідомлялося, у листопаді 2022 року Фундація Олени Зеленської розпочала благодійний збір коштів на відновлення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-