Аварія нафтопроводу на Прикарпатті: забруднення річки Стримба перевищує норми у 10 разів

Аварія нафтопроводу на Прикарпатті: забруднення річки Стримба перевищує норми у 10 разів

Укрінформ
На Прикарпатті після аварії на нафтопроводі забруднення у річці Стримба перевищує допустимі норми для потреб населення у 10 разів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Дністровське басейнове управління водних ресурсів (БУРВ), передає Укрінформ.

«Фахівцями лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР 02.10.2023 здійснено відбір проб в зоні кризової ситуації, що сталася в Надвірнянському районі 30 вересня в результаті розгерметизації трубопроводу, що призвело до виливу нафтопродуктів у річку Стримба. У порівнянні з дослідженням проби води, відібраної 30 вересня, встановлено зменшення концентрації нафтопродуктів з 7,7 мг/дм3 до 3,2 мг/дм3 в р. Стримба, що у 10,6 раза перевищує встановлені гігієнічні нормативи якості води водних об’єктів для задоволення питних і господарсько-побутових потреб населення», - повідомляє Дністровське БУВР.

Тут зауважили, що у річці Стримба концентрація нафтопродуктів у 64 рази вище гранично допустимих для води рибогосподарських водойм.

Водночас, у річці Ворона нафтопродуктів не виявлено.

«Показники хімічного споживання кисню та вмісту синтетичних поверхнево-активних речовин в обох річках не перевищують граничнодопустимі концентрації», - зауважили у Дністровському БУВР.

Читайте також: Аварія нафтопроводу на Прикарпатті: хлопчика у штучній комі перевозять до Львова

Як повідомляло агентство, 30 вересня у Надвірнянському районі Івано-Франківської області поблизу села Стримба стався порив нафтопроводу. Тоді постраждали дев’ять людей, п’ятеро госпіталізовані, з них двоє – діти. В обох хлопчиків 8 і 11 років площа опіків тіла понад 70% і вкрай важкий опіковий шок. Одного з них учора перевезли у Львівський опіковий центр.

За фактом пошкодження нафтопродуктопроводів, які спричинили нещасні випадки з людьми, призвели до пожежі, значного забруднення довкілля та інших тяжких наслідків поліція відкрила кримінальне провадження.

Фото: Дністровське БУВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-