Херсонська ОВА підписала меморандум про співпрацю з корейською компанією K-water

Херсонська ОВА підписала меморандум про співпрацю з корейською компанією K-water

Фото, відео
Укрінформ
Херсонська ОВА підписала меморандум про співпрацю з корейською компанією K-water, у межах співпраці будуть встановлені 50 модульних установок очищення води.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА

«Херсонська ОВА підписала меморандум про співпрацю з корейською компанією K-water. У межах співпраці будуть встановлені 50 модульних установок очищення води», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ще розглядається можливість залучити партнерів до відновлення дамб, систем водопостачання та водовідведення, які зруйновані ворожими обстрілами. Заплановані й проєкти в галузі відновлювальної енергетики.

Як підкреслюється, на саміті G20 президент Республіки Корея Юн Сок Йоль оголосив про план підтримки України вартістю 3 трильйони вон. Ці кошти підуть у тому числі й на забезпечення питною водою.

Також, як інформують в ОВА, корейські експерти розробляють план відбудови Каховської дамби. Проте наявної інформації недостатньо, а безпекова ситуація не дозволяє зібрати усі необхідні дані.

Корейська корпорація водних ресурсів також повідомила, що розглядає можливість створення філії у Польщі, щоб розширити масштаби співпраці та надавати безперебійну підтримку.

Заступник начальника Херсонської ОВА Антон Самойленко висловив вдячність Уряду Республіки Корея та Корейській корпорації водних ресурсів за підтримку у відбудові Херсонської області та висловив сподівання на подальшу співпрацю, зокрема і після повного звільнення регіону.

Читайте також: Корейська корпорація водних ресурсів допоможе Україні у відновленні населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

У ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, унаслідок підтоплення постраждали населені пункти на правобережжі Дніпра та на окупованому лівому березі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-