У Львові жінці винесли вирок за наругу на пам’ятником Бандері

У Львові жінці винесли вирок за наругу на пам’ятником Бандері

Укрінформ
Галицький райсуд Львова засудив до 5 років ув’язнення та звільнив від відбування покарання з дворічним іспитовим терміном жительку Звенигорода Тернопільської області за організацію осквернення пам’ятника Степану Бандері.

Про це повідомляється на сайті Єдиного держреєстру судових рішень, передає Укрінформ.

Жінку судили за «сквернення пам'ятника, спорудженого у пам'ять про Степана Бандеру на вул. митрополита Ангеловича, 34 у м. Львові, який є визначною постаттю українського національно-визвольного руху, одним із чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху ХХ століття, лідером ОУН та безумовним символом боротьби українського народу за власну державність».

За даними слідства, жителька Звенигорода у січні 2021 року з особистих ідеологічних міркувань запропонувала знайомому облити пам'ятник Степану Бандері червоною фарбою. Чоловік до цього залучив ще свого товариша. Вночі 5 лютого 2021 року хлопці облили пам'ятник Степану Бандері червоною фарбою.

Читайте також: В Умані пошкодили меморіальну дошку захисникам України

За виконану роботу жінка заплатила чоловікам дві тисячі гривень.

Як повідомлялося, 11 лютого 2021 року правоохоронці викрили двох уродженців Хмельниччини, студентів одного із львівських навчальних закладів, віком 19 та 24 роки, які у ніч на 5 лютого 2021 року облили червоною фарбою пам’ятник Степану Бандері у Львові. Зловмисників зафіксували камери спостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-