В Ужгороді відкрили пам’ятний знак жертвам Голокосту

В Ужгороді відкрили пам’ятний знак жертвам Голокосту

Фото
Укрінформ
В Ужгороді 27 вересня відкрили пам’ятний знак жертвам Голокосту в Закарпатській області.

Про це повідомили в Фейсбуці Закарпатської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

Зазначається, що меморіальну табличку жертвам антисемітської політики в регіоні встановили на площі Євгена Фенцика біля Закарпатської обласної філармонії в Ужгороді. Вона стане символом пам’яті про єврейських жінок, чоловіків і дітей, котрі загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни.

У церемонії відкриття пам’ятного знака і вшанування жертв Голокосту взяли участь представники влади та місцевої єврейської спільноти. Спільною молитвою, покладанням квітів і лампадок вони віддали шану невинно вбитим.

«...Захід – це, безперечно, невіддільна частина нашої національної пам’яті. Злочини проти людяності не мають прощення, однак зараз, на жаль, країна-терорист продовжує їх скоювати. Ми рішуче засуджуємо будь-які прояви расизму, дискримінації та вбивства за етнічною ознакою й робимо все можливе, щоб вони ніколи не повторилися знову. Впевнений, що і надалі акції, спрямовані на збереження пам’яті закарпатців, які трагічно загинули від рук тоталітарних режимів, будуть засторогою від повторення найжахливіших сторінок в історії», – наголосив директор Департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Роман Модавчук.

Пам'ятний знак в Ужгороді виготовили й встановили за сприяння Департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА за кошти обласного бюджету.

Читайте також: У Києві вшанували пам'ять жертв Голокосту в Бабиному Яру

Голокост - цілеспрямована політика нацистського режиму протягом 1933—1945 років на знищення етнічних та соціальних груп в Європі, геноцид єврейського народу в часи Другої світової війни, внаслідок якого загинуло приблизно 6 мільйонів євреїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-