Одесити пікетують мерію із закликом спрямувати якнайбільше грошей на ЗСУ

Одесити пікетують мерію із закликом спрямувати якнайбільше грошей на ЗСУ

Фото
Укрінформ
В Одесі 27 вересня проходить чергова сесія міськради. Одесити вийшли на мітинг перед стінами муніципалітету із закликом спрямувати якомога більше бюджетних коштів на потреби військових.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

До одеської мерії на мітинг вийшли понад 300 громадян. Серед них є матері та вдови загиблих на війні захисників. Жінки принесли портрети своїх близьких та разом із усіма присутніми вимагають скасувати ненагальні витрати з бюджету та спрямувати гроші на потреби армії.

«У нас є невеликі досягнення, зокрема скасування тендеру на закупівлю ялинок. Влада почала більше займатися питаннями військових. Але наголошую, ми не маємо повних звітів, ми не розуміємо, як і на що використовуються кошти. Одна з основних задумок – надати можливість громадського контролю за використанням цих грошей, які бюджет отримує з наших податків», – розповіла ініціаторка пікету волонтерка Катерина Ножевнікова.

Мітинг під міськрадою Одеси / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Зазначимо, за словами депутата міськради Петра Обухова, на сьогоднішньому засіданні пропонується, зокрема, виділити 20 млн грн на скляні скульптури та меморіальні конструкції в парку біля ОДА.

Читайте також: Одесити в день міста мітингували проти ненагальних витрат із бюджетного фонду

Як повідомляв Укрінформ, вперше на мітинг одесити вийшли 28 серпня. Одиночний пікет анонсувала голова фонду «Корпорація монстрів» волонтерка Катерина Ножевнікова. Тоді до Ножевнікової долучилися 50 людей. Громада вимагала скасувати тендер на ремонт будівлі Київського суду за 106 млн грн та не витрачати бюджетні кошти на інші ненагальні потреби, зокрема ремонт ТЮГу та озеленення міста.

Згодом такі пікети одесити почали проводити щосуботи.

Під час одного з мітингів до людей вийшов мер Одеси Геннадій Труханов та запевнив громаду, що на запити, які отримало місто від військових, у бюджеті закладені кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-