На Миколаївщині запропонували перейменувати Первомайськ - названі чотири варіанти

На Миколаївщині запропонували перейменувати Первомайськ - названі чотири варіанти

Укрінформ
Жителі Первомайська на Миколаївщині вибирають нову назву міста - на обговорення винесено чотири варіанти.

Про це йдеться на сторінці Первомайського краєзнавчого музею уФейсбуці, передає Укрінформ.

«В музеї провели перше засідання круглого столу щодо перейменування міста Первомайська. За матеріалами комісії міськради обговорили доречність більше десятка імен. Назви частин міста - Голта, Богополь та Ольвіополь - були за рамками обговорення, щоб не викликати конкуренції та ревнощів між патріотичними мешканцями цих історичних поселень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що узгодили чотири оригінальні назви міста: Вінграновськ - на честь Почесного громадянина міста, видатного письменника, режисера, лауреата Канського фестивалю, володаря золотої медалі кінофестивалю в Лос-Анджелесі, автора численних фільмів; Орель - трикутя, де сходяться ріки, назва походить із санскриту, Орлик - згодом похідне від Орель поселення на сучасному Ольвіополі; Богославськ - назва від славної давньої ріки Бог.

Читайте також: Жителі Южного запропонували 168 варіантів нової назви міста

Учасники обговорення зазначили, що зійшлися на тому, що "місто Вінграновськ" досить влучна, вишукана, сучасна і приваблива назва на перспективу розвитку міста.

Як повідомлялося, у Южноукраїнську на Миколаївщині розпочався процес громадського голосування щодо зміни назви міста, який триватиме до 23 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-