Южноукраїнськ хочуть перейменувати - почалося громадське голосування

Южноукраїнськ хочуть перейменувати - почалося громадське голосування

Фото
Укрінформ
В Южноукраїнську на Миколаївщині з 4 вересня розпочався процес громадського голосування щодо зміни назви міста, який триватиме до 23 вересня.

Про це повідомила Южноукраїнська міська рада, передає Укрінформ. 

«Відбулося засідання комісії з перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської міської територіальної громади, яка уповноважена розглядати питання перейменування міста. Члени комісії затвердили три варіанти нової назви для перейменування Южноукраїнська: Бугогард, Гард, Південноукраїнськ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадські голосування розпочинаються 4, а закінчаться 23 вересня. До кінця місяця комісія має порахувати голоси та оприлюднити назву-переможницю.

У місті визначилися з місцями для встановлення скриньок для голосування. Їх буде сім і розташують їх у приміщенні виконкому, ЦНАПі, управлінні соціального захисту, спорткомплексі «Олімп» та у ПК «Енергетик».

Крім того, аби охопити якнайбільшу кількість мешканців, працівники виконкому зі скриньками відвідають навчальні заклади, спорткомплекс «Олімп» та ПК «Енергетик».

Молодь з 16 років також може долучитися до перейменування, міста.

Читайте також: Харківщина: депутати Первомайського вдруге не підтримали перейменування міста

Як повідомлялося, у травні 2022 року члени комісії з перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської міської тергромади одноголосно підтримали необхідність перейменування міста Южноукраїнська відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Адже назва міста не відповідає нормам правопису та стандартам державної мови.

Фото: Южноукраїнська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-