Помер колишній очільник Херсонської ОДА Лагута

Помер колишній очільник Херсонської ОДА Лагута

Укрінформ
Помер колишній очільник Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної державної адміністрації у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Передчасно пішов з життя колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута. Висловлюємо щирі співчуття родині покійного та поділяємо її горе. Розуміємо гіркоту втрати усіх, хто знав, любив і поважав Геннадія Миколайовича», - йдеться у повідомленні.

Лагута народився 10 серпня у 1974 році у Бердянську (Запорізька область). У Херсон переїхав наприкінці 90-х років. Працював у Держслужбі охорони.

У 2016 році Лагута влаштувався заступником директора на херсонське комунальне підприємство "Сервіс-центр". Пізніше очолив це паркувальне КП.

З 2019 року був помчіником-консультантом нардепа Ігоря Колихаєва. У лютому 2020 року очолив його партію "Нам тут жити".

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну він поїхав з Херсона і зник майже на пів року. 9 липня 2022 року Лагуту звільнили з займаної посади.

3 лютого 2023 року Лагуті оголосили про підозру за двома статтями: шахрайство та підробка документів. За даними слідства, навесні 2022 року Лагута попросив місцеву підприємницю надати йому позашляховик у безоплатне користування «для службових цілей». А у липні 2022 року він скористався її відсутністю в Україні та приватизував авто через приватного нотаріуса. Згодом продав його своєму підлеглому, керівнику патронатної служби Херсонської ОВА. А наступного дня той «перепродав» його Лагуті назад.

Як відомо, 7 лютого 2023 року на своєму засіданні уряд підтримав проєкт Президента про призначення очільником Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-