В Ірпені підняли прапор міста-героя

В Ірпені підняли прапор міста-героя

Укрінформ
В Ірпені Київської області вперше підійняли прапор міста-героя.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив у Телеграмі.

«Коли було вторгнення в Ірпінь, ми не могли собі уявити, що місто може бути здано, що ми залишимо місто... Ми з цим не погодилися! Ми готові були захищати його до останньої краплі крові! Ми не могли собі уявити, що в центрі міста міг би висіти російський терористичний прапор. І головне - не допустили! В нас єдиний прапор - жовто-блакитний, наш український», - заявив Маркушин.

Читайте також: Ірпінь відвідав французький режисер Азанавічус, який зібрав понад €250 тисяч на відбудову

За словами мера, «сьогодні, вперше в історії нашого міста, ми підіймаємо прапор вже міста-героя», і цей високий статус надав Президент Володимир Зеленський за перемогу.

«Це була одна з найважливіших перемог у Київській області - саме Ірпінь не дав захопити Київ. Завдяки нашим Героям, завдяки хлопцям, яких, на жаль, немає з нами. Я хочу, щоб ми завжди це пам'ятали», - заявив Маркушин.

Міський голова наголосив, що сьогодні стоїть завдання відбудувати місто. «Звичайно, в мене є величезне бажання, як і у кожного з вас, щоб наступний день міста-героя Ірпеня ми святкували з перемогою у мирній Україні. Дякую Збройним силам, що не пускають сюди ворога», - підкреслив він.

Читайте також: На Київщині відкрили для проїзду міст через річку Ірпінь

Як повідомлялося, 28 березня 2022 року українські воїни звільнили Ірпінь від російських загарбників. Місто стримало ворога на шляху до столиці та отримало звання «Ірпінь – місто-Герой». Росіяни перебували у місті 23 дні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-