На Одещині затримали колишнього диякона УПЦ МП, який переправляв призовників за кордон

На Одещині затримали колишнього диякона УПЦ МП, який переправляв призовників за кордон

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала колишнього диякона Одеської єпархії Української православної церкви (МП), який за 4,5 тис. доларів допомагав потенційним призовникам виїжджати до країн Європейського Союзу під виглядом церковних кліриків.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

Для реалізації правопорушення фігурант підробляв списки місіонерів, які нібито від імені керівника єпархії мають їхати за кордон у справах релігійної громади.

Потім зловмисник подавав фальшиві документи до Держслужби з етнополітики та свободи слова за надуманою аргументацією про необхідність виїзду псевдокліриків для участі у культурно-духовних подіях у Німеччині, зазначили в Офісі генерального прокурора.

Вартість одного місця у списку становила від 4,5 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та фінансових можливостей клієнтів.

Таким чином фігурант намагався незаконно переправити за кордон шістьох осіб призовного віку.

Під час обшуків за адресою проживання затриманого виявили комп’ютери, мобільні телефони та сім-картки із доказами оборудки, а також готівку, одержану злочинним шляхом.

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській області повідомили про підозру настоятелю церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ (МП), який поширював прокремлівські листівки і брошури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-