У низці сіл Херсонщини відновити електропостачання неможливо через обстріли - голова ОВА

У низці сіл Херсонщини відновити електропостачання неможливо через обстріли - голова ОВА

Укрінформ
На Херсонщині у селах вздовж Дніпра відновити електропостачання неможливо через обстріли, а також масштабні руйнування мережі.

Про це у Телеграмі повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

“Стосовно Садового, Понятівки, Тягинки, Ольгівки і далі вздовж Дніпра до Козацького - відновити електропостачання просто неможливо. І через безпекову ситуацію, і через знищення великих підстанцій, опор і електромереж. Росіяни, коли відходили, підірвали все. Якби ми навіть мали відповідне обладнання, заїхати з великою кількістю техніки, щоб все полагодити, неможливо, тому що відразу буде “приліт”, - пояснив керівник області.

За словами Прокудіна, зараз робиться все можливе, аби відновити електропостачання мікрорайону “Корабел“ у Херсоні.

Читайте також: На Херсонщині за добу через російську агресію загинули три людини

"Не все так просто, як здається на перший погляд. Великий обсяг робіт, основних і супутніх. Бригади енергетиків лагодять трансформаторні підстанції, міняють затоплені лічильники, заміняють пошкоджені кабелі”, - зазначив начальник ОВА.

Він додав, що херсонським енергетикам допомагають місцеві комунальники та фахівці з Миколаєва. Також адміністрація просить допомоги в посиленні бригад енергетиків у Житомирської та Хмельницької областей.

Читайте також: У деокупованих Добрянці та Трудолюбівці на Херсонщині відновили газопостачання

Як повідомлялося, 18 серпня до мікрорайону Корабел подали напругу та почали підключати абонентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-