На Луганщині загарбники обшукують тих, хто прийшов взяти участь у псевдовиборах - ОВА

На Луганщині загарбники обшукують тих, хто прийшов взяти участь у псевдовиборах - ОВА

Укрінформ
На так званих виборчих дільницях у тимчасово захоплених районах Луганської області російські загарбники обшукують усіх, хто прийшов взяти участь у псевдовиборах.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

В ОВА зауважили, що 10 вересня у так званій "ЛНР" останній "єдиний день голосування" із десяти, і "під час виїзного волевиявлення люди вимушені визначатися з вибором кандидатів під прицілом автоматів поліціянтів, які супроводжують членів комісій – по окупованому регіону переміщується понад 800 таких ДВК".

Читайте також: Росіяни використають псевдовибори в Україні для обліку мобілізаційних ресурсів – Генштаб

На стаціонарних дільницях обшукують усіх, хто прийшов взяти участь у "волевиявленні", озброєні чоловіки тиснуть на людей.

Як зазначили в ОВА, у Росії розглядають зміни до чинного законодавства, які дозволять на захоплених територіях розміщувати забруднюючі підприємства поряд із житловою забудовою.

Так званий "перехідний період" діятиме до 2030 року. "Під час цього терміну можна буде нехтувати дотриманням екологічних норм – рівень вмісту шкідливих речовин у повітрі, ґрунті та воді ніхто не вимірюватиме. На проблему у зростанні рівня захворюваності окупанти не звертають уваги", - наголосили в ОВА.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, загарбники не припиняють авіаційного тиску на населені пункти та позиції українських військ, б’ють по селах та логістиці, застосовують штурмову і тактичну авіацію.

Читайте також: Псевдовибори на ТОТ Луганщини: побудинкові обходи та незнайомі прізвища у «бюлетенях»

"Учора з неба ворог атакував райони Новоселівського та Білогорівки, він має перевагу в повітрі і намагається скористатися цим, коли на землі його зупиняють українські захисники", – підкреслив Лисогор.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Білогорівка та Діброва.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Луганщини на псевдовиборах тривають побудинкові обходи, за останні місяці в районі з’явилося багато не місцевих жителів, а у “бюлетенях” переважна більшість незнайомих прізвищ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-