У Миколаєві заборонили їзду без глушників, феєрверки та голосну музику

У Миколаєві заборонили їзду без глушників, феєрверки та голосну музику

Укрінформ
У Миколаєві міська рада заборонила їзду без глушників, феєрверки та голосну музику. Заборона діятиме до кінця воєнного стану.

Відповідне рішення прийняте депутатами під час сесії міської ради 7 вересня, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема зазначається, що заборону на використання гучної їзди на автотранспорті та проведення різноманітних шоу введено через те, що такі ці звуки можна сприйняти за вибухи. До міської ради останнім часом надходило багато скарг про те, що в нічний час на вулицях Миколаєва молодики влаштовують гучні мотоперегони без глушників, з деяких ресторанів лунає гучна музика тощо.

«Дуже багато звернень від молодих батьків, людей похилого віку, бійців з контузіями про те, що вночі не можуть нормально спати. Це є дуже великим стресом», – сказав депутат Євген Павлович.

Він також піддав критиці заяву начальника патрульної поліції Миколаєва про те, що, мовляв, дане рішення сесії не можливо виконати, бо воно не має правових підстав.

Мер Олександр Сєнкевич, у свою чергу, зазначив, що подібні рішення вже приймались в Україні, зокрема у місті Суми.

Таким чином, у Миколаєві заборонено експлуатацію транспортних засобів, які використовують системи випуску відпрацьованих газів без шумопоглинача, або які утворюють надмірний рівень шуму.

Читайте також: У Києві затримали чоловіка, який запустив салют на дитмайданчику

Також введено табу на проведення мото-, автофестів, влаштування інших видів групової їзди на мотоциклах, скутерах, автомобілях, трансляцію, відтворення аудіо та відеопродукції розважального характеру з рівнем шуму, що перевищує установлені санітарні норми у місцях загального користування.

Заборона стосується не лише вулиць, а й транспортних засобів, літніх майданчиків, закладів ресторанного господарства тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстрували проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення адміністративної відповідальності за керування або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму (№9564).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-