Журналіст з Рівного виграв у ЄСПЛ справу проти Верховної Ради та облдержадміністрації

Журналіст з Рівного виграв у ЄСПЛ справу проти Верховної Ради та облдержадміністрації

Укрінформ
Журналіст з Рівного виграв у ЄСПЛ справу проти Верховної Ради та облдержадміністрації.

Як передає Укрінформ, про це Національна спілка журналістів України повідомляє у Телеграмі.

«Європейський суд з прав людини поставив крапку в історії понад 10-річної давнини», - йдеться у повідомленні.

Фото: spilka.news, Телеграм

Як зазначається, ще з 2012 року головний редактор «Четвертої влади» Володимир Торбіч почав судитися з Рівненською облдержадміністрацією та Верховною Радою щодо ненадання доступу до публічної інформації.

Підкреслюється, що національні суди вирішили, що поширення інформації про зарплати і премії працівників ОДА та копій фінансових декларацій народних депутатів України порушить законодавство про захист персональних даних.

Читайте також: Рішення ЄСПЛ означає, що недобросовісна поведінка Росії матиме свої наслідки - Сокоренко

Як повідомляє «Четверта влада», у 2011 році головний редактор «Четвертої влади» Володимир Торбіч звернувся із запитом до Рівненської ОДА, у якому просив інформацію щодо виплат премій працівникам адміністрації за 2009-2011 роки знеособивши, але вказавши посади. Більшість управлінь ОДА дали відповідь на запит належно, але інші – або узагальнені дані, або відмовилися надати будь-що.

Торбіч отримав неповну інформацію і на запит до Верховної Ради. Він просив копії декларацій про доходи за 2012 рік 22 нардепів з Рівненщини. Однак редактору дали декларації лише восьми депутатів, які дали на це дозвіл. У відповіді вказали, що ще чотири декларації є у відкритому доступі.

Як повідомляв Укрінформ, керівництво Міністерства юстиції України спільно з представниками Ради Європи обговорили стан виконання рішень Європейського суду з прав людини в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-