Через осушення Каховського водосховища може посилитись опустелювання півдня - Міноборони

Через осушення Каховського водосховища може посилитись опустелювання півдня - Міноборони

Укрінформ
Екологи прогнозують, що осушення Каховського водосховища після підриву росіянами Каховської ГЕС може посилити тенденції опустелювання (аридизації) півдня України.

Про це під час брифінгу заявив офіцер Головного управління протимінної діяльності цивільного захисту та екологічної безпеки Міноборони України Владислав Дудар, передає кореспондент Укрінформу.

«Але є деякі негативні прогнози (від фахівців – ред.), які кажуть про можливість все ж таки збільшення процесу аридизації Херсонської області», - підкреслив Дудар.

За його словами, більшість спеціалістів не схиляється до того, що ця територія стане пустелею, бо загальна кількість опадів у Херсонській області становить приблизно 400 міліметрів на рік, а пустелі тої ж Іспанії зазвичай мають приблизно опади у 200 міліметрів на рік.

Читайте також: Партнери надали ₴136 мільйонів допомоги для ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС

Але, як заявив представник Міноборони, через те, що екосистема Херсонської області в основному – антропогенна, то через відсутність ведення сільського господарства, осушення Каховського водосховища може вплинути негативно на процес опустелювання півдня України.

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-