У Львові відбувся півмарафон, в якому взяли участь ветерани на протезах

У Львові відбувся півмарафон, в якому взяли участь ветерани на протезах

Фото, відео
Укрінформ
У Львові під час півмарафону ввели дистанцію «Миля Незламності», у якій взяли участь ветерани на протезах і візках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська міська рада.

У Львові відбувся півмарафон, в якому взяли участь ветерани на протезах Фото: Анастасія Смольєнко

«Цьогорічний марафон у Львові має особливий акцент. У ньому беруть участь наші Герої на протезах, на візочках. А це надзвичайно сильний приклад силі волі і духу. Багато людей прийшло на марафон, щоб саме їх підтримати і подякувати», - розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Зазначається, що спеціальну дистанцію на півмарафоні протяжністю 70 м пробігли Герої-захисники, які отримали поранення на фронті. Всього було 15 учасників, серед яких 12-ти річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час обстрілу вокзалу у Краматорську, й нещодавно стала на бігові протези.

Читайте також: Український «Марафон Незламних» вирушає в Америку

За словами СЕО благодійного фонду UNBROKEN Олександра Кобзарева, у рамках марафону збирали кошти на відкриття у Львові першого спеціалізованого реабілітаційного відділення для дітей.

Півмарафон, який проводиться у Львові з 2016 року, був призупинений минулоріч через війну. Дистанції його забігів – 21 км, 5 км та 1,6 км.

Читайте також: Після марафону двох ветеранів виробник безкоштовно передасть шпиталю додаткове обладнання

Загалом у заході взяли участь близько 1800 учасників-аматорів та 65 спортсменів, адже в рамках події відбувалися два чемпіонати України – на дистанціях 21 і 5 км. За їх результатами буде формуватися збірна України на Чемпіонат світу, що відбудеться 1 жовтня у Ризі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-