Український «Марафон Незламних» вирушає в Америку

Український «Марафон Незламних» вирушає в Америку

Укрінформ
28 квітня, 13:00 - брифінг на тему: «Український «Марафон Незламних» вирушає в Америку».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасники: Максим Пасічник - ветеран ДШВ ЗСУ; Вадим Коваленко - український триатлет.

Актуальні питання:

  • Поїздка «Марафону Незламних» в США: яка основна мета та ціль подорожі?
  • Чому це цікаво?

На початку травня учасники проєкту «Марафон незламних» вирушать у США, де запланована низка зустрічей із експертами з реабілітації, громадськими діячами, спортсменами та чиновниками.

У фіналі подорожі українці візьмуть участь у Cincinnati Flying Pig Marathon. Дистанцію вони подолають разом з американськими військовими ветеранами. Усі зібрані гроші будуть направлені на реабілітацію українських героїв.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

"Марафон Незламних" вирушить у США

Ветеран ДШВ ЗСУ Максим Пасічник та триатлет Вадим Коваленко 7 травня візьмуть участь у 42-кілометровому марафоні у місті Цинциннат (США) задля збору коштів на реабілітацію українських воїнів.

Про це марафонці повідомили під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Це наш третій "Марафон Незламних", який відбудеться в місті Цинциннат (штат Огайо) - побратимі Харкова. Його головна мета - нагадати, що війна не закінчилася: про це потрібно говорити. Водночас ми прагнемо зібрати кошти на психологічну та фізичну реабілітацію військових. Ми бігтимемо з Максимом удвох. Я супроводжуватиму його всю дистанцію", - зазначив Коваленко.

За його словами, це щорічний захід, під час якого близько 25 тисяч учасників долають шлях у 42 км. Сама дистанція - у вигляді кола, із різноманітним ландшафтом. Коваленко і Пасічник планують пробігти повну дистанцію, а на останніх 5 км до них доєднаються представники української діаспори та інші ветерани. Водночас триатлет зазначив, що за сприяння діаспори у межах марафону було організовано дистанцію Run for Ukraine, гроші з якої підуть у благодійний фонд з реабілітації військових.

Як підкреслив Пасічник, підготовка до цього заходу у нього зайняла 4 місяці, і попри тривалу реабілітацію після поранення він подолає всі 42 км.

"Ми виходимо за межі можливого. Люди не готуються так. Середня підготовка до марафону триває пів року - рік. Я хочу довести всім, що немає кордонів, що ти можеш все зробити, навіть якщо маєш травми або вади здоров'я", - підкреслив ветеран.

Також учасники зазначили, що у межах поїздки до Штатів вони планують зустрітися з мером Цинцинната, а також з американськими ветеранами з різних регіонів США.

Такі забіги напарники також планують провести у Польщі - Варшаві, а також у Німеччині - у Берліні та Нюрнбергу.

Як повідомлялося, перший "Марафон Незламних" відбувся у листопаді 2022 року у Гостомелі. За його результатами, організаторам вдалося зібрати 300 тис. грн на реабілітацію військових. Другий марафон учасники бігли на деокупованих територіях Харківської області.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-