Поліція припинила діяльність шахрайських кол-центрів у чотирьох містах

Поліція припинила діяльність шахрайських кол-центрів у чотирьох містах

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили зловмисників, які створили та забезпечували роботу шахрайських кол-центрів у Львові, Одесі, Дніпрі та Кривому Розі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на портал МВС.

«До роботи було залучено понад 800 осіб. Заздалегідь розроблювалися сценарії спілкування з «клієнтами». А операторів навчали застосовувати маніпулятивні техніки, спрямовані на виклик довіри», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кіберполіція «накрила» шахрайські кол-центри у трьох областях

Як зазначається, зловмисники обладнали офіси електронно-обчислювальною технікою та Sip-телефонією. Дзвонили громадянам під виглядом працівників служби безпеки банків і мобільних операторів. Так порушники дізнавалися реквізити карток і коди із SMS-повідомлень для подальшого привласнення грошей.

«Окрім того, громадянам пропонували інвестувати кошти в криптовалюту. Або зацікавлювали потерпілих надвисокими прибутками від інвестицій у різних сферах економіки. Сума завданих збитків встановлюється», - зазначили правоохоронці.

Читайте також: На Подолі викрили незаконну діяльність кол-центру

За місцями розташування call-центрів поліція провела 17 обшуків. Вилучила майже 900 одиниць компʼютерної техніки, а також мобільні телефони, жорсткі диски, SIM-картки та документацію.

Відкрито чотири кримінальні провадження за ч. 2, 3, 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Дніпропетровщині викрили шахрайські «кол-центри», які виманювали гроші у громадян ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня у Миколаєві, Одесі, Дніпрі та Кривому Розі кіберполіцейські припинили роботу шахрайських кол-центрів, працівники яких дізнавалися конфіденційну інформацію про громадян або залучали їх до псевдоінвестиційних проєктів.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-